Kompassi messingist kaardilugeja NC2825

Kompassi messingist kaardilugeja | NC2825

Briti ettevõtte Spencer & Co kaunis koopia aastast 1905. Ühelt poolt on see kompass ja teiselt poolt luup – seade, mida kasutati kaardi detailide lugemiseks. Äärmisel on ingliskeelne kiri: “Tuhat miili teekond algab ühe sammuga” Tagaküljel on kiri: Spencer & Co., London 1905

See kompass on kaardilugeja, mis tähendab, et tegemist on luubiga ühendatud kompassiga – Briti seadme koopia aastast 1905. Asetage kompass tasasele pinnale, näiteks laual lebavale kaardile. Sellel on turvasüsteem, mis fikseerib nõela. Pärast selle luku vabastamist kruviga hakkab kompass tööle. Pärast mõnda aega töötamist nõela läbipainde amplituud väheneb, kuni suund lõplikult stabiliseerub. Paigutage kompass nii, et punane nool oleks põhja suunas. Pärast stabiliseerumist võib nõel kergelt väriseda.

Kaardilugejad on täpsed kompassid, neid kasutatakse teekonna või marsruudi asimuudi täpseks määramiseks. Kompassi siseküljel näete täpset nurgaskaalat vahemikus 0 – 360 kraadi. mis võimaldab määrata asimuuti, st nurga põhja ja kaardil valitud soovitud koha vahel. Peale töö lõpetamise tuleb nõel blokeerida.

Mõõdud:

pikkus peale haakekonksu lahtivõtmist 11,5 cm
läbimõõt 7,5 cm
kõrgus 2,3 cm

26,79 

Tootekood: nc2825 Kategooria:

Garanteeritud turvaline tasumine